Software voor bedrijven

Omdat wij maar één ding zoeken: de optimale automatisering van uw bedrijfsadministratie met een standaard toepassing, verrijkt met personalisatie en een stuk maatwerk.

Een organisatie heeft nood aan de juiste programma’s om de administratieve diensten goed te laten werken. Daarvoor heeft PCS meerdere oplossingen in portfolio. Welke er het beste voor u geschikt is, kunnen we alleen bepalen met een eerste verkennend gesprek.

DBFACT

PCS is een belangrijke partner in het DBFACT verhaal. Nog honderden ondernemingen werken met deze briljante software. Meer nog, voor heel wat ondernemingen is het nog steeds een zoektocht, de volwaardige opvolger te vinden voor hun administratie in DBFACT.

Voor de duizenden gebruikers die dagdagelijks nog klanten zoeken in DBFACT, documenten ingeven, voorraad opvolgen, is het duidelijk dat weinig alternatieven voorhanden zijn. Meer nog, in se bestaat er geen perfecte’ opvolger van DBFACT.  Daarom is het van belang om te weten welke functies u van DBFACT precies graag en intensief gebruikte. Tegelijkertijd is het ook eens goed om na te denken welke functies u toch wel miste in DBFACT.

Met deze twee gedachten kunnen we een goed constructief gesprek aangaan. U zult verrast zijn over de mogelijkheden waar we ondertussen over nagedacht hebben.  

Vergeet trouwens niet: heel wat van onze software klanten zijn … ex-DBFACT klanten. U kunt enkele van onze cases bekijken bij onze referenties, of navragen naar gelijkaardige referenties die we ondertussen hebben behandeld.

Sage 100

Toen Sage België beslist had dat DBFACT binnen een aantal jaar zou eindigen, was het duidelijk dat een ‘100 % opvolger’ voor DBFACT nog niet in de maak was. Echter, bij onderzoek van de markt bleek er een pakket te zijn dat zeer dicht de mogelijkheden, structuur en werkwijze van DBFACT benaderde: Sage 100.

Dit pakket, dat in Sage Frankrijk wordt ontwikkeld, is als structuur zeer gelijkaardig als DBFACT, wat het mogelijk maakte om heel wat informatie uit DBFACT om te zetten naar Sage 100.  Daardoor wordt de continuïteit van de onderneming het minst in gevaar gebracht. Bovendien bevat Sage 100 een Business Objects module, dat het toelaat voor ons om bijkomende programma’s te schrijven, die rechtstreeks communiceren met Sage 100.

Sage 100 Application Pack

We zegden het al. Sage 100 is een standaard pakket met heel wat mogelijkheden, maar voor o.a. de DBFACT klanten zijn we een stap verder gegaan. De Application Pack bevat de belangrijkste ‘productivity tools’, die er voor zorgen dat Sage 100 even efficiënt kan werken als DBFACT, niet in het minst door de extreem handige zoekfunctie én de ondertussen beroemde werklijst functie binnen DBFACT. 

Gelijk welke gebruiker van Sage 100, maar die vroeger nog met DBFACT gewerkt heeft, zal in het programma waar hij of zij vandaag in werkt deze functies missen. 

Oddo

Voor bedrijven waar enerzijds de functies gestandaardiseerd zijn, en gekend zijn met het standaard pakket, is Odoo een handige oplossing. Heel wat functies zijn ingebouwd. Belangrijke voordelen zijn ongetwijfeld de integratie met een webshop, het feit dat de toepassing zomaar opvraagbaar is op meerdere plaatsen én dat de database gehost wordt in de cloud, maken het een krachtige ERP oplossing voor heel wat bedrijven.

Is Odoo heiligmakend? Wel nee, daarvoor moet je een analyse maken om te zien welke functies er al dan niet aanwezig zijn binnen het standaard pakket van Odo.  Indien het niet het geval is, wordt een inschatting gemaakt wat de aanpassingskosten zijn voor uw Odoo aan uw business.  Eén ding is zeker: Odoo is in opmars en de versies vanaf 2022 maken er een volwaardig alternatief van voor grotere (en vooral meestal duurdere) pakketten.

Wat nu?

Wel, PCS heeft software mensen. Neem contact met ons op, en we stellen de juiste vragen, of beter, we brengen je een bezoek. Wat is je business? Wat gebruik je vandaag? Waar wil je naar toe? Al deze factoren zullen ons tot een voorstel brengen waar je een stap mee vooruit kan.  

Maak gerust een afspraak! 

Scroll naar boven